NLP tanfolyam

A legjobb befektetés: fektess be önmagadba!

Te is meg tudod tanulni ezeket a módszereket!

Mostanra már felmerülhetett benned a kérdés, hogy mégis hogyan lehet elsajátítani ezeket a hihetetlen képességeket? Ezzel kapcsolatban engedj meg egy fontos megjegyzést:

Az NLP-t nem lehet könyvből megtanulni! Megismeréséhez látni, hallani, érezni, tapasztalni kell, amit könyvből nem lehet elsajátítani! Ehhez érdemes egy tanfolyamon részt venni. Emellett még ami fontos: Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!!!

Nem vitás, hogy az NLP ismerete olyan képességekkel ruházhat fel, amivel nagyon kevesen rendelkeznek, és amely képességekkel jobbá és szebbé teheted saját és mások világát.

A megfelelő NLP-tréning kiválasztása
Magyarországon nem sokan foglalkoznak NLP oktatással. Viszont több olyan tréning is van, amely az NLP módszereit is felhasználja.

A gyakorlatban először azt a kérdést kell feltennünk magunkban, hogy milyen fajta tanfolyamot szeretnénk elvégezni? Tiszta NLP oktatáson, vagy speciális alkalmazási területre vonatkozó tanfolyamon szeretnénk részt venni? Akarunk bizonyítványt vagy minősítést szerezni a tanfolyam elvégzéséről?

A következő szempontokat vegyük figyelembe a tréning kiválasztásakor:

NLP tanfolyamaink - Mert az NLP-t látni, hallani és érezni kell

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljuk kétnapos bevezető tanfolyamunkat az NLP-be. Mit kell tudni erről a tanfolyamról?

Az oktatás módja

A tréner a résztvevők segítségével bemutatja a módszereket. Nem helyzetjátékokról van szó, a résztvevők valódi problémákkal, igazi célokkal dolgoznak. A tréner elmagyarázza a módszer lényegét, a gyakrolat lépéseit. A résztvevők 2 vagy 3 fős kiscsoportokban tapasztalt coachok támogatásával megcsinálják a gyakorlatot.

A résztvevők visszajelzést kapnak, megosztják éléményeiket a csoporttal és kérdéseket tehetnek fel. Megbeszélik a módszer gyakorlati alkalmazását. Hol, mikor érdemes használni?

Bátorítjuk tanuló csoportok létrehozását, hogy a tanfolyam alatt elsajátított módszereket gyakorolják és integrálják a résztvevők.

Kattints ide és jelentkezz most!

 

A következő írás az NLP egyik lelkes és elégedett művelőjétől származik:

 

Kedves Érdeklődő!

Hadd mondjak néhány szót a NLP bevezető tanfolyamról, annak reményében, hogy felcsigázom kíváncsiságod!

A "Bevezető" olyan alapelemekkel ismertet meg, amelyek az NLP tanulása során nagyon hasznosak. Azonban  akár már önmagukban is hatásosan alkalmazhatóak a kommunikáció javításában, önismeretedben, mások megismerésében...

Nekem ezek az elemek első megközelítésben kicsit elméleties játszadozásnak tűntek. Később azonban beláttam, hogy ezek az alapok, amelyekre az NLP épül. Ilyen például a sikeres kommunikáció alapeleme, a rokonszenvteremtés működésének megismerése. Ha valakire hatni akarsz, ha valakit vezetni, netán (jó értelemben véve) oktatni akarsz, akkor erre az alapismeretre feltétlenül szükséged van. Rokonszenv nélkül nem érsz el megértést magad/mondandód iránt, közlendődnek nem lesz realitása a másik számára! Ez a fordítottjáról is igaz: az ellenszenv és annak táplálása megakadályozza a "másik fél" megértését.

Olyan módszerekkel is megismerkedsz, amelyek talán "varázslásnak" tűnnek, de nem mások, mint eszközök a hatalmas, "néma" tudattalanunkkal való kommunikációra, illetve tudattalanunk hatalmas erejének mozgósítására. Kiváló állapotainkat bármilyen helyzetben felidézhetjük, mellyel az adott pillanatban sikeresen kezelhetünk negatív hatásokat, vagy oldhatunk meg nagy feladatokat.

Talán misztikusnak tűnő eszközök közé tartozik az elképesztő "életfonal" felfedezése is, mely tulajdonképpen múltunk, jelenünk és jővőnk lenyomatát jelenti a tudattalanunkban. Megdöbbentő tapasztalataid lesznek arról, hogy mi minden rejtőzik ott mélyen bent - hihetetlen bölcsesség és tudás magadról és a világról. Ebből a nagy kútból majd az NLP további tanulása során ismét és ismét meríthesz.

Minden emberi cselekvés 4 elemből áll (még akkor is, ha egy pohár vízért nyúlunk, vagy ugyanúgy, ha egy nagyvállalat stratégiai váltásának levezénylését akarjuk megvalósítani):

  1. a cél meghatározása
  2. a tevékenység folyamatának/módjának átgondolása
  3. a cselekvés megindítása
  4. a cselekvés/folyamat befejezése, lezárása.

A célkitűzés gyakorlattal megkezdheted felismerni, hogy milyen hihetetlen nagy jelentősége van a cél pontos meghatározásának! A célkitűzés módjának, erejének tanulmányozásával, illetve a célkitűzés helyes módjának begyakorlásával üzleti tanfolyamok/tréningek tömegei foglalkoznak. De nem úgy, mint az NLP! Merthogy minden más viselkedési norma - gondolkodási rendszerrel szemben már tartalmazza az ÖKOLÓGIAI szempontot is. Azt a meggyőződést tükrözik, hogy hosszú távon az én érdekem is az, ha döntéseimet úgy hozzam meg, hogy az a környezetem számára is előnyös legyen, vagy legalábbis a legkisebb kárt okozza, ha egyáltalán...

NLP ismereteid mindenekelőtt az NLP alapfeltevéseivel kezdődnek. Ezek első pillantásra egy jóindulatú ember másokhoz való viszonyának magától értetődő pozitív előítélet - gyűjteményének tűnnek.Nekem ez a gyűjtemény adja évek óta a legtöbb nagy felismerést!

Hangsúlyozom, hogy fejtegetéseim a saját nézőpontomat tükrözik, és azt is, hogy Stenger Györgyi - a tréner - kicsit másképpen közelít, illetve más dolgokat emel ki, vagy másként. Azt is feltételezem, hogy neked részben más vonatkozásokban lesznek felismeréseid.Egy azonban biztos: valamennyivel jobbá válsz, illetve jobban "vevővé" válsz a körülötted lévő világra ennek a kétnapos tanfolyamnak a hatására.

Üdvözlettel:

Miháltz István imihaltz [kukac] freemail.hu

Trénerünkről

Stenger Györgyi NLP tréner

Dr. Stenger Györgyi vagyok. 1999-ig jogászként dolgoztam.Több mint tíz évet töltöttem az államigazgatásban az Igazságügyi Minisztériumban és a Pénzügyminisztériumban, hat évet a bankszektorban (Crédit Lyonnais, Citibank). Gazdag tapasztalatokat szereztem a különböző kultúrák közötti kommunikáció területén.

NLP tanári diplomámat 1998-ban az NLP Tanárok Nemzetközi Szövetsége (INLPTA) által előírt feltételeknek megfelelően Angliában szereztem. Az NLP oktatása mellett  a tanácsadásban és coachingban is főként az NLP gazdag eszköztárát használom.

Hat alkalommal voltam coach a tréningjeiről jól ismert amerikai NLP Comprehensive 4 hetes intenzív nyári tanfolyamain, ebből háromszor a Mester tanfolyamon. Itt együtt dolgoztam az NLP élcsapatába tartozó tanárokkal, mint például: Steve és Tamara Adreas, Charles Faulkner, Tom Best, Robert McDonald, David Gordon, Adam Raynolds.

Hitvallásom: Az NLP-ben lenyűgöz a módszer hatékonysága mellett, annak eleganciája, egyszerűsége. Az, hogy változni könnyű. Ami elsőre hatalmas problémának tűnik, hamarosan hasznos erőforrássá változik. Mivel az NLP a gondolkodás szerkezetével foglalkozik az elért változás életünk más területére is kihat. A résztvevők többsége is elcsodálkozik, hogy milyen gyorsan lehet tartós és örömteli változásokat elérni.

Misszióm: Szenvedélyesen tanulom, hogyan találjuk meg újra valódi önmagunkat!

 

 

Az NLP-ről az NLP tréner tollából: 

Mi az NLP?

És mi nem?

Az NLP nem valami felszínes hókusz-pókusz. Nem is rögzített filozófiai, netán vallásos jellegű hiedelemrendszer. A tanfolyamok nem életidegen, szakszavaktól hemzsegő előadások, hanem nagyon is gyakorlati élmények, ahol fontos az aktiv részvétel és a személyes tapasztalat.

Mire jó az NLP?

Az NLP segítségével megszabadulhatunk Az NLP-vel megtapasztalhatjuk

Az NLP elősegíti szakmai fejlődését mindenkinek, aki munkája során emberekkel foglalkozik. Néhány példa:

A tanárok, oktatók, előadók megtanulhatják, hogyan keltsék fel tanítványaikban vagy közönségükben az érdeklődést, a tudásszomjat, a könnyű tanulás természetes állapotait; hogyan adják át az anyag elsajátítását lehetővé tevő gondolkodási stratégiákat; miként fejtsenek ki ellenállhatatlan hatást a csoportra.

Az üzletemberek, vezetők, vállalkozók jelentős mértékben csökkenthető a munkahelyi stressz-szintje, sikeresebben tudják megoldani, sőt megelőzni a konfliktusokat; munkatársaikat egyéniségük figyelembevételével jobban ösztönözhetik és előhozhatják erőforrásaikat; hatékonyabbá tehetik bármilyen vállakozás működését.

Az orvosok és más testi gyógyítók az NLP eszközeivel megteremthetik a gyógyulás gondolati és érzelmi hátterét pácienseikben és segíthetnek nekik az egészséget támogató életmód kialakításában.

A lelki gyógyítók, pszichoterapeuták számos konkrét eljárást sajátíthatanak el, amelyekkel hatékonyan, fájdalom és ellenállás nélkül segíthetik pácienseiket a kívánt változás elérésében.

A hatvanas évek humanisztikus pszichológiai robbanása óta talán az NLP az emberi kommunikáció legfontosabb szintézise. (Science Digest)

Ezen a bevezető tanfolyamon előadás, bemutatók, megbeszélés, és sok kiscsoportos gyakorlat révén ízelítőt kaphat az NLP gazdag tárházából a következő témakörökben:

Kattints ide és jelentkezz most!

Az NLP tanfolyam egy olyan exkluzív tudással vértez fel, amit csak kevesen ismernek Magyarországon. Stenger Györgyi - trénerünk - sok évig tanulta, művelte és műveli mai napig az NLP-t. Az NLP oktatás értékét valójában nem lehet felbecsülni, hiszen az életedre gyakorolt pozitív hatása felbecsülhetetlen.

A bevezető kétnapos tanfolyam után a következő tanfolyamokra lehet továbbmenni:

AlapokAlapja

Ez az alaptanfolyam "második része", amelyre az jelentkezhet, aki a kétnapos bevezető tréninget elvégezte. Az AlapokAlapja négy hétvégéből áll.

Az 1. hétvégén bővítjük a már jól begyakorolt rokonszenv kialakításának módjait. Rögzítéssel tovább "varázsolunk". Elkezdjük felfedezni és begyakorolni a Meta-modellként ismert nyelvi mintákat, amelyen keresztül jobban megérthetjük, hogy mi lakozik a másik fejében. Erőforrásokat gyűjtünk életünk fonalán.

A 2. hétvégén folytatjuk a Meta-modell megismerését és gyakorlását. Hogyan tágíthatjuk kérdések segítségével valakinek a világmodelljét. Több szempontot figyelembe vevő, minden részünknek a lehető legjobb eredményt adó cél kitűzését követően megvizsgáljuk, mennyire vagyunk meggyőződve annak eléréséről. Az ökológikus változás feltételei.

A 3. hétvégén a Milton-modell, azaz a befolyásolás nyelvi mintáinak megismerésébe kezdünk. Tovább fejlesztjük érzékszerveinket, hogy még finomabb megkülönböztetésekre legyenek képesek.

A 4. hétvégén a Milton-modell segítségével közvetlen kapcsolatba kerülünk tudattalan elménk erőforrásaival, és felhasználjuk azokat céljaink eléréséhez. Rövid látogatást teszünk a metaforák világába, és szubmodalitások segítségével formálunk kellemetlen emlékeket hasznossá. Az első öt hétvége összefoglalása.

HaladóNLP

Ez az alaptanfolyam "harmadik része", amelyre az jelentkezhet, aki az AlapokAlapját elvégezte. A tanfolyam öt hétvégéből áll.

Az 1. hétvégén a jó öreg Milton gondolkodásába nyerünk mélyebb bepillantást és egy füst alatt meg is tanuljuk annak használatát. Tovább "varázsolunk" az életfonalon/lal. Újra felszikráznak a metaforák, mint a hullócsillagok augusztusban.

A 2. hétvégén folytatjuk a szubmodalitások titkainak felfedezését. Óriási változások elősegítése egyszerű módszerrel. Ha még maradtak megoldandó helyzetek, akkor több szemszögből is megvizsgáljuk azokat.

A 3. hétvége a harmóniateremtésről szól. Hogy vegyük észre többféle párhuzamosan érkező üzenetet és mit kezdjünk velük? Fekete-fehér, igen-nem zsákutcákból való visszatolatás. Haladó célkitűzés.

A 4. hétvégén folytatjuk a harmónia teremtését. Belső folyamatokból a külvilág, több ember közötti harmónia kialakítása felé haladunk. Bevezető a gondolkodási stratégiákba.

Az 5. hétvége az összekovácsolás hétvégéje. Átfogó NLP modellek alkalmazása.

Önmagunk megváltoztatása! Kattints ide és olvass tovább lenyűgöző Énkép tanfolyamunkról >>>