NLP tanfolyam

Rögzítsd magadban a sikert!

Érzelmeinket tudatosan is befolyásolhatjuk

Képzeljük el, milyen hatással lenne életünkre, ha puszta akarattal bármikor nagyteljesítményű állapotra tudnánk kapcsolni! A legtöbb gondunk abból származik az életben, hogy nem vagyunk egy bizonyos erőforrás birtokában a megfelelő pillanatban. Életünkben biztosan voltunk már teljesen magabiztosak és határozottak, de éltünk át erős félelmet és szomorúságot is. Minden megvan bennünk, csak elő kell valahogy hozni! Igen ám, de hogyan? Erre a kérdésre ad választ a rögzítés.

Az NLP-ben nagyon fontosak a rögzítések, számos technika erre épül. Vannak bizonyos ingerek, amelyekre mindig ugyanúgy válaszolunk. A legtöbb reklám erre épít: a TV reklámokban gyakoriak a zenével társított szlogenek, fülbemászó dallammal. Ezeket könnyen megjegyezzük. Később amikor meglátjuk valahol a márkanevet, azonnal beugrik a korábban hallot zene és a korábban látott kép. Itt a kiváltó inger a márkanév látványa, ami után képet látunk és hangot hallunk.

De nemcsak képek és hangok jöhetnek elő, hanem érzések is! Képzeljük el, hogy meghallunk egy szép emlékeket idéző zeneszámot! Egy olyan zeneszámot, amit régen sokat hallgattunk együtt a szerelmünkkel. Azonnal emlékek és érzések tódulnak elő belőlünk, és mindezt nem tudjuk tudatosan irányítani! Vagy mégis?

A rögzítő, azaz a kiváltó inger egy ellenállhatatlan jelzés, amitől azonnal egy érzelmei állapotba kerülünk, anélkül hogy bármit is tehetnénk ez ellen! Tehát a rögzítés két összetevőből áll:

  1. rögzítő vagy kiváltó inger, stimulis
  2. erre az ingerre adott tudatalatti és azonnali válasz, például egy erős érzés
Itt van néhány kellemes érzést keltő inger: És itt van néhány kellemetlen érzést keltő inger:

A neuro lingvisztikus programozás utolsó szava, a programozás erre is utal: be vagyunk programozva, hogy így vagy úgy érezzünk egy rögzítő hatására. De mit tud ebben segíteni az nlp?

  1. Törölhetjük a negatív rögzítőket úgy, hogy ezentúl egy választott élményt éljünk át a rossz érzések helyett
  2. Tudatosan választhatunk magunknak egy bizonyos rögzítőt, aminek hatására azonnal egy kívánt érzést éljünk át

Kicsit tedd félre az előítéleteidet és légy nyitott erre az információra! Képzeld el, hogy az összes negatív rögzítődet át tudod alakítani pozitívakká. Eddig úgy voltál beprogramozva, hogy arra az ingerre szédülni és izzadni kezdj. De ugyanígy, ahogy megtanultad ezt a választ, megtanulhatod azt is, hogyan érezd élj át kellemes érzést ezentúl az inger hatására.

Ebből kiindulva fedezték fel azt, hogy tudatosan is meg tudjuk választani a rögzítőket. Eldönthetjük például, hogy ezentúl mindig, ha egy bizonyos módon érintjük meg jobb kezünkkel a vállunk egy pontját, akkor érezzünk erős határozottságot.

A kétnapos bevezető tanfolyamon részletesen foglalkozunk a rögzítésekkel és gyakorlat is lesz a jól működő rögzítés elsajátítására. Figyelem! A rögzítés technikája igen hatékony, de ez a hatékonyság az azt alkalmazó személy szakértelmétől függ. Ezért nem megfelelő tudással alkalmazva a rögzítés vagy nem működik, vagy kellemetlen érzéseket is lehet rögzíteni! Az ilyen technikákat mindaddig kizárólag védett környezetben gyakoroljuk, amíg nem vagyunk biztosak a használatukban! Már a kétnapos bevezető tanfolyamon is megismerkedünk a rögzítésekkel, és később újra és újra elő fognak jönni. A tanfolyam védett környezetet biztosítót ezen és más technikák biztonságos gyakorlására és elsajátítására.

Nemcsak magunknak, hanem másoknak is rögzíthetünk. Ezt könnyen kipróbálhatod például amikor a partnereddel vagy. Rögzítsd benne az összes jó érzést! Hogyan tudod ezt elérni? A megfelelő pillanatban érintsd meg egy helyen, vagy tegyél egy jellegzetes mozdulatot, ami kicsit szokatlan és meg tudod később ismételni!

A következőket kell tenned:

  1. Válassz ki egy pozitív érzést, amit rögzíteni akarsz a partneredben!
  2. Döntsd el előre, hogyan fogsz rögzíteni! Megérintheted egy bizonyos helyen, vagy csinálhatsz valami szokatlant!
  3. Megerősítésképpen csináld meg ugyanezt a rögzítést többször is!
  4. Egy későbbi időpontban hívd elő a kívánt érzést partneredből! Ugyanott és ugyanúgy érintsd meg vagy csináld ugyanazt, mint amikor rögzítettél!
Ezekre különösen figyelj:

Léteznek olyan módszerek, amelyekkel könnyen és gyorsan lehet változást elérni az élet bármely területén!

Csak kevesen tudják, hogy kipróbált és működő technikák segítségével hatalmas problémákat lehet hasznos erőforássá változtatni. Minden megvan benned ahhoz, hogy azzá válj akivé szeretnél! Díjtalan hírlevelünkben bemutatjuk az NLP-t, amivel mindez lehetséges!

Jelentkezésed a mindennapinlp.hu hírlevelére szól. Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki! Mi sem szeretjük a kéretlen leveleket! A hírlevélrõl természetesen bármikor leiratkozhatsz.